Onze allerlaatste Nieuwsjes!

   
   

Nieuw:

Bierplankje 3 suggesties van de tap in glaasjes van 15cl.

Op ’t vat : 

Lupulus Hibernatus  – Brouwerij Les trois fourquets    25 cl / 15 cl
(9,5% - bijna zwart – combinatie van kaneel en gebrande mout,  zoet-bittere nasmaak met een koffienoot)
Happy Sylvester – Brouwerij De Hoorn   25 cl / 15 cl 
(9% - blond – bier gemaakt met dennennaalden en -appels - weinig bitter) 
Le Fort Tripel – Brouwerij Vander Ghinste – Bellegem   33 cl/25 cl/15 cl
(blond - fris, complex bier van hoge gisting, fruitig aroma,
fruitige smaak met toetsen van citrus, limoen en rozen)              
St. Bernardus kerst!!– St Bernardus 33 cl / 25 cl / 15 cl
(10% - donkerbruin – volle, moutig fruitige smaak)

Op fles :

Brouwerij Rodenbach – Roeselare
Rodenbach Alexander 75 cl – limited edition                                   
(5,6% - roodbruin – blend van 1/3 jong bier met 2/3 gedurende 2 jaar op eiken vaten
gerijpt bier. Deze blend ondergaat een maceratie van krieken)
Rodenbach Vintage 2014 - 37,5 cl
(7% - roodbruin –van de foeder die na 2 jaar rijping het beste bier heeft voortgebracht –
appelzurig in combinatie met karamel, wilde honing en eik – complexe, verfrissende smaak)
Straffe Hendrik Heritage 75 cl, Halve Maan – Brugge                                                                                                    (11% - donker - zoethout, rozijnen, pruimen en vijgen in het aroma)

Onze winterbieren

Stille Nacht 33 cl, brouwerij de dolle brouwers – Esen   
(12% - amber - bitter, donkerzoet, de afdronk is iets hopbitter)
Vicaris Winter 33 cl, brouwerij Dillewyns - Dendermonde                                  
(10% - roodbruin - hoppig en kruidig winterbier)
Tsjeeses 33 cl, Struise Brouwers - Woesten
(10% - amber - winterbier, fruitig en verfijnd moutig)
Tsjeeses Reserva 33 cl, Struise Brouwers – Woesten
(10% - amber - fruitig en verfijnd moutig bier, 6 maanden op eiken vaten gerijpt)
Netebuk Winter 33 cl, Gulden Spoor – Gullegem
(8% - donker – geur van drop, smaak van zwarte chocola, bitter, volmondig en anijs)
Bons Voeux 37,5 cl, Brouwerij Dupont – Tourpes                               
(9,5% - blond – zacht, bitter en fruitig)
Winterkoningske 33 cl, Brouwerij Kerkom – Sint-Truiden
(8,3% - donker – volle zuivere, licht zoete smaak, lange zacht bittere afdronk)
Kerstpater 33 cl, Brouwerij Van den Bossche – Sint-Lievens-Esse
(9% - bruin - kandijzoete smaak, toetsen van gebrande koffie)
Ter Dolen Winter 33 cl, Brouwerij Ter Dolen – Houthalen-Helchteren
(9,1% - donker – volmondig bier met toevoeging van honing en kaneel)
Slaapmutske X-mas 33 cl, Brouwerij Slaapmutske – Melle                  
 (7,4% - donker – zachtzoet licht gekruid aroma, moutige en kruidige smaak)
Val-Dieu Bière de Noël 33 cl, Abdij brouwerij Val-Dieu – Aubel
(7% - amber – karaktervol, fijne en evenwichtige smaak)

Andere heerlijke suggesties op fles

Microbrouwerij Bryggja – Moerkerke
Bryggja bruin 33 cl (8% - bruin – vol evenwichtig met een lichte kruidigheid)
Amuse 33 cl (6,5% - blond –kruidig aperitiefbier)
Triple B 33 cl (6,5% - amber – IPA, bitter bier van hoge gisting)
Brouwerij De Leite – Ruddervoorde
Bon Homme 33 cl (6,5% - bruinrood - aroma van karamel met lichte hop,                                                  moutige smaak gaat over in een fijne bitterheid)
Ma Mère Spéciale 33 cl (6% - goudblond – heel bitter)
Brouwerij Kerkom – Sint-Truiden
Bink blond 33 cl (5,5% - blond – perfecte dorstlesser met een hoppig aroma en een bittere nasmaak)
Bink Bruin 33 cl (5,5% - bruin – volmondig zacht bitter bier met een zoetig,  moutige afdronk)
Bink Bloesem 33 cl (7,1% - blond – licht zoetig lentebier met een lange fruitige zacht bittere afdronk)
Hop Verdomme IPA 33 cl (7% - blond – zeer bitter bier gemaakt met 7 Vlaamste hoppen uit de Westhoek)
Lupulus Hopera 33 cl, brouwerij Les 3 Fourquets – Courtil (6% - goudblond – zacht gehopt bitter bier met een droge bittere nasmaak)
Duvel Tripel Hop Tasting, Moortgat (9,50% - blind tasting uit de 6 edities)
Netebuk Coffee 33 cl, Gulden Spoor – Gullegem (6% - “stout” – bittere smaak met hints van koffie en caramel)
Superbia 33 cl, Koen Hugelier, 7 zonden - Kazematten  (7% - blond – aroma van hop, pompelmoes en tropische vruchten, verfrissende    bitterheid, ideale dorstlesser)

Om jullie nog beter te begeleiden in ieders bierkeuze, volgt Sabine nu ook een cursus Zythologie.    

Vanaf nu is de keuken 's woensdags weer open tot 22uur.